20/778-0568, 20/9459-212
BÍZZA RÁNK problémás ügyeit!
Smiti Követelésbehajtó
Kapcsolat

ADÓSSÁGBEHAJTÁS FELSŐ FOKON

A folyamatosan romló gazdasági helyzet miatt központi kérdés a pénzügyi stabilitás megteremtése és a források bevonása. A határidőn túli kintlévőségek komoly problémát okoznak Magyarországon a cégeknek és a magányszemélyeknek egyaránt.

Ha gyors, hatékony és konfrontációmentes megoldást keres, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Tel.: +36 20/9459-212
E-mail: behajtjuk.hu@gmail.com
Ajánlatkérés
Másolatot kérek saját e-mail címemre
Küldés

Adósoknak

Fizetési felszólítást kapott, esetleg felkeresték kintlévőség kezelők?

Alapos áttanulmányozás után ellenőrizze, hogy valós adatot és követelést tartalmaz a felkeresés. Ha az Ön nyilvántartása szerint a felszólításban szereplő összeg vagy annak egy része már megfizetésre került az erről szóló igazolást küldje el, vagy mutassa be a kintlévőség kezelőnek. Amennyiben fizetési késedelembe esett, úgy a fizetési felszólításban szereplő határidőben egyenlítse ki tartozását vagy maradjon kapcsolatban az Önt megkereső követelés kezelővel, hogy békés úton, akár részletfizetési lehetőséggel fizesse ki adósságát.

Mi történik a kintlévőség kezelés, behajtás során?

Kintlévőség kezelőink a személyes felkeresés során (a személyes felkeresés mellett telefonon és e-mailen is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot az adósokkal)felmérik az adósok fizetési hajlandóságát és fizetési képességét. Ezek birtokában szükség esetén részletfizetési megállapodásokat kötnek és a jogszabályok keretei között a rendelkezésre álló eszközök segítségével behajtják a követeléseket.

Mindenkivel előfordulhat, hogy átmenetileg vagy tartósan önhibáján kívül fizetési nehézségei keletkeznek. A megoldás kulcsa az Ön együttműködése. Fontos, hogy minél előbb kapcsolatba lépjen a követelés kezelőjével és megismerje lehetőségeit a tartozás mielőbbi rendezésével kapcsolatban.

Milyen jogi eljárásokat vonhat maga után a nem fizetés?

Az adósságok behajtásának egy módja, ha a hitelező jogi útra tereli az ügyet. Mind a jogerőre emelkedő közjegyzők hatáskörébe tartozó fizetési meghagyásos eljárások, mind a bírósági ítéletek állami kényszerrel is végrehajtható. Azonban a jogi eljárások igénybevételével tartozása számottevően növekedhet, mivel az eljárási illetékeket, a késedelmi kamatokat, az ügyvédi díjakat Ön köteles megfizetni. A végrehajtási eljárás során letilthatják rendszeres jövedelmét, inkasszálhatják bankszámláját, lefoglalhatják gépjárművét és ingóságait, végső soron elárverezheti a tulajdonában álló ingatlant. Cégekkel szemben a fenti eljáráson kívül felszámolási eljárást is indíthatnak. Az adós felszámolását az illetékes bíróság akkor rendeli el, ha megállapítja a fizetésképtelenségét. A felszámolási eljárás lezárását követően a cégbíróság megszünteti a társaságot és törli a cégjegyzékből.